Προκαλούν οι Τούρκοι: Κομπλεξικοί οι Έλληνες λέει ο Τσαβούσογλου

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους Έλληνες… κομπλεξικούς.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του 63ο γύρου διερευνητικών επαφών στην Άγκυρα την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις.»

Προκλητικές δηλώσεις και από Τούρκο απόστρατο

Στο μεταξύ το σχοινί τραβά την ίδια ώρα και ο Ντουρσούν Τσιτσέκ, απόστρατος και πρώην βουλευτής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του CHP, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNN Turk πώς θα καταλάβει μέσα σε ένα, το πολύ δύο 24ωρα η Τουρκία τα ελληνικά νησιά που έχει βάλει στο μάτι.

Ο Τσιτσεκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα… έχει αναπτυχθεί στη διάρκεια της ιστορίας της πάνω σε τουρκικά εδάφη, «ως κράτος – όργανο, που χρησιμοποιούσαν συνεχώς οι ιμπεριαλιστές».

Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του 63ο γύρου διερευνητικών επαφών στην Άγκυρα την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Επικίνδυνα φαινόμενα από την Τετάρτη στη χώρα
Επόμενο άρθροΑγροτικό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Πολίτης απειλούσε πως θα ανατιναχθεί