Το Lockdown είναι επιβεβλημένο επειδή δεν οργανώσαμε, ενώ είχαμε αρκετό χρόνο από το πρώτο κύμα μέχρι σήμερα, το εθνικό σύστημα υγείας, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο επίπεδο της νοσοκομειακής περίθαλψης, δήλωσε μιλώντας στον Focus FM ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όριά του. “Πριν το καλοκαίρι, δεν είχαμε κορωνοϊό στη χώρα, άρα κάτι δεν έγινε σωστά και μας ξέφυγαν περιστατικά που διέσπειραν τον ιό” υπογράμμισε. Ερωτηθείς για το ποιός έχει την ευθύνη, σημείωσε “ασφαλώς αυτοί που σχεδιάζουν, ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση”. “Η κυβέρνηση τα έριχνε όλα στους πολίτες -ότι φταίνε για όλα οι πολίτες που δεν κρατάνε αποστάσεις, που δεν φοράνε μάσκες κτλ – όμως, ποιά είναι η οργάνωση του συστήματος” είπε ο κ. Γιαννάκος.

“Η Θεσσαλονίκη σήμερα έχει 10 κρεβάτια ΜΕΘ κενά. (…) Σε όλη τη Κεντρική Μακεδονία για πάνω από 2,5 εκατ. πληθυσμό είχαμε 15 κλίνες κενές και νοσηλευόμενα περιστατικά περίπου 400, τα οποία μπορούν να επιβαρυνθούν ανά πάσα στιγμή και γι’ αυτό βλέπουμε ηλικιωμένους ανθρώπους πια να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ” ανέφερε. “Ένας γιατρός όταν έχει κενό ένα κρεβάτι ΜΕΘ δεν θα το δώσει σε έναν 90χρονο, γι’ αυτό βλέπουμε πια πολλούς θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ” υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπως το “Λοιμωδών” και το “Παναγία” θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι “τώρα περνάει μια τροπολογία στη Βουλή και η κυβέρνηση επιτάσσει κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα” διερωτώμενος “αν τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα βάλουν πλάτη στον κορωνοιό ή αν το δημόσιο σύστημα θα είναι πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων”.

“Θα πρέπει να προσδιοριστούν οι κλινικές, οι ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα και να νοσηλεύσουν περιστατικά κορωνοιού και στις ΜΕθ αλλά και στις κλινικές. Όχι να εξυπηρετούν τα νοσοκομεία αποκλειστικά και μόνο περιστατικά κορωνοιού. Υπάρχει σχεδιασμός μετά την τροπολογία που έχει ψηφιστεί, στη Θεσσαλονίκη να μεταφερθούν κλινικές νοσοκομείων από μεγάλα νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, Άγιος Παύλος κτλ.) στον ιδιωτικό τομέα. Θα είμαστε πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων. Να επιταχθούν, να νοσηλεύουν όμως περιστατικά κορωνοιού” τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στη διασπορά του νέου ιού που παρατηρείται στις προνοιακές μονάδες της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν τεστ κάθε 15 ημέρες, ωστόσο -όπως είπε- αυτό δεν συμβαίνει καθώς δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο :

Προηγούμενο άρθροΕκτροπή φορτηγού στη Σίνδο – Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων
Επόμενο άρθροΕύη Κιαγιά: “Δεχόμαστε απειλές για να μη μιλάμε οι γιατροί” καταγγέλλει παθολόγος από την Κρήτη! – ΗΧΗΤΙΚΟ