Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Οι τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ ευνοούν τη νοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού – Η επιμονή στις αναστολές των συναδέλφων δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

«Σήμα κινδύνου» για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ εξέπεμψε μιλώντας στον FOCUS 103,6 FM και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μίλησε για «μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού», την οποία, όπως τόνισε, «ευνοούν οι τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ που έχουν μειώσει το χρόνο καραντίνας στους υγειονομικούς» σε πέντε ημέρες και προβλέπουν την επιστροφή στην εργασία με ή χωρίς αρνητικό testing εάν είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα.

«Διώξανε τους συναδέλφους που είναι ανεμβολίαστοι για να μη διασπείρουν τον ιό στα νοσοκομεία. Και τώρα, δια χειρός κυβέρνησης διασπείρουμε τον ιό!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος ζητώντας «να επαναφέρουν τη δεκαήμερη καραντίνα, πριν να είναι αργά».  «Η επιμονή στο να είναι σε αναστολή οι συνάδελφοι δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος» υπογράμμισε.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό» σημείωσε προσθέτοντας ότι «λείπουν πάνω από 10.000 άτομα σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα», δεδομένου ότι περίπου 2.000 υγειονομικοί σήμερα νοσούν, 7.000 είναι εκτός εξαιτίας των αναστολών και περίπου 2.000 συνταξιοδοτήθηκαν.

Για την πίεση στο σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους κλινικών στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», υπάρχουν 4 στις χειρουργικές αίθουσες του «Ιπποκράτειου» και σε ΜΑΦ πάνω από 10 στο «Παπαγεωργίου», ευρισκόμενοι όλοι αυτοί σε λίστα αναμονής».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚ. Φαρσαλινός για τρίμηνη ισχύ πιστοποιητικών νόσησης: Κανένα επιστημονικό κριτήριο, έγινε για να αναγκάσουν ακόμα και αυτούς που νόσησαν να εμβολιαστούν
Επόμενο άρθροΕυαγγελισμός: 92 υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό – Απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο