Σε απόγνωση οι έμποροι της Θεσσαλονίκης που βλέπουν άδεια τα καταστήματά τους και κόσμο ναι μεν να κυκλοφορεί στην πόλη, πλην όμως χωρίς χρήματα και διάθεση για αγορές.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» δήλωσε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης προσθέτοντας ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος με τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις στην ενέργεια. «Αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον «λογαριασμό» των επιστρεπτέων προκαταβολών, ο πρόεδρος του ΕΣΘ ανέφερε «εκεί θα γίνει το μεγάλο μπαμ, το λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και με την πτώση τζίρου που υπάρχει, κανείς δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του όταν θα έρθει η ώρα τους». Ερωτηθείς για το περιθώριο παράτασης τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να προβεί σε αυτή την ενέργεια.  «Υπάρχει πολιτική βούληση να παραμείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανοικτές ή μιλάμε μόνο για τις μεγάλες;» διερωτήθηκε.

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου την προσεχή Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθρο3.643 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Στα χέρια του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ το πόρισμα για το συμβάν στο Πέραμα