Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της αρτοποιίας ο Πρόεδρος Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, εξαιτίας των δυσβάσταχτων λογαριασμών ρεύματος.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο να κλείνουν αρτοποιεία. Ιδιαίτερα συνοικιακά (…) σε κάθε πόλη σε όλη τη χώρα το τελευταίο διάστημα κλείνουν αρτοποιεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μούσιος μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη (…) Το πρόβλημα δε λύνεται με τις επιδοτήσεις» τόνισε ενώ σημείωσε ότι ένας αρτοποιός δεν μπορεί να μειώσει τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. «Θα λειτουργεί στα σκοτεινά, θα κλείσει τα ψυγεία, τις βιτρίνες; Δεν μπορεί», ανέφερε.

«Πριν την ενεργειακή κρίση, πριν από το καλοκαίρι, ένα μέσο αρτοποιείο το οποίο με 10.000 κιλοβατώρες είχε αξία ηλεκτρικού ρεύματος 650 ευρώ τον μήνα, μηνιαίως. Σήμερα, με την κρατική επιδότηση, είναι 2.200. Και αναφέρομαι μόνο στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Όχι στις υπερχρεώσεις…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μούσιος.

Ερωτηθείς για την τιμή του ψωμιού, υπογράμμισε ότι «δεν θα έχουμε αυξήσεις, τουλάχιστον αυτό φαίνεται για το επόμενο διάστημα». «Κάπως έχει ομαλοποιηθεί η αγορά των σιτηρών, δεν τίθεται θέμα επάρκειας και για τα άλλα προϊόντας που χρησιμοποιούμε» σημείωσε ο κ. Μούσιος τονίζοντας πάντως ότι οι τιμές είναι υψηλές καθώς «είναι υπέρογκα τα μεταφορικά κόστη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στη Ναύπακτο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΧωρίς νερό τώρα περιοχές της Θεσσαλονίκης