Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις – Προσδοκίες των επιχειρηματιών για ανάκαμψη του τζίρου

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου, τόσο για την αγορά όσο για τους καταναλωτές, λόγω των πιέσεων του πληθωρισμού.

Το λιανεμπόριο «ποντάρει» πολλά στη φετινή εκπτωτική περίοδο που θα διαρκέσει έως το τέλος του Αυγούστου, ώστε να τονωθεί η αγοραστική κίνηση που έχει πληγεί εξαιτίας του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών οι οποίοι πλέον μειώνουν ακόμη και τις αγορές των βασικών αγαθών.
Πόσο μάλλον τις δαπάνες για ανάγκες που θεωρούνται δευτερεύουσες όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές και είδη για το σπίτι.
Με τον Ιούνιο να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά την αγοραστική κίνηση – τουλάχιστον συγκριτικά με την αντίστοιχη προ κορονοϊού- οι έμποροι ευελπιστούν σε αύξηση των εσόδων τους κατά την εκπτωτική περίοδο.
Ο στόχος, όπως έχει προσδιοριστεί από στελέχη της αγοράς, είναι ο συνολικός τζίρος να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ στη διάρκεια των 50 ημερών των εκπτώσεων, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιβαρύνει πέραν των καταναλωτών και τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Είχε προηγηθεί άλλωστε η διετία της πανδημίας που έπληξε το λιανεμπόριο ενώ αμέσως μόλις πήγε να πάρει «ανάσα» από την άρση των περιοριστικών μέτρων βρέθηκε αντιμέτωπο με την νέα κρίση του πληθωρισμού.

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα που αγνοείται
Επόμενο άρθροΜε το βλέμμα στον Nord Stream 1 η Ευρώπη – Αγωνία αν η στρόφιγγα θα ανοίξει πάλι