Πότε θα πληρωθεί το επίδομα.

Λήγει αύριο, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων που αφορά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, για τους υπαλλήλους κλειστών επιχειρήσεων από την πανδημία, οι εργοδότες των οποίων θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζομένους τους.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εργάστηκε καμία μέρα του μήνα.

Όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου, θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Επίσης σημειώνεται πως όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για πρώτη φορά μέσα στον μήνα Νοέμβριο, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν αίτηση.

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων θα πληρωθούν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, με τις αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν ξεκινήσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Προηγούμενο άρθροΑ. Γεωργιάδης: Δύσκολα θα ανοίξει η εστίαση.
Επόμενο άρθροΕΚΤ: Το πλήγμα για την ευρωπαϊκή οικονομία θα έχει διάρκεια.