Πορτογαλία : Μεγάλες καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα με 29 τραυματίες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν2.800 πυροσβέστες στις μεγάλης κλίμακας δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Πορτογαλία.

Το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTP μετέδωσε πως τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών -12 πυροσβέστες και 17 πολίτες.
Ο καύσωνας, που είναι η κύρια αιτία των πυρκαγιών, ώθησε την κυβέρνηση να ενισχύσει την κινητοποίηση των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας κηρύσσοντας τον κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση «ετοιμότητας» για την αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.
Το μεγαλύτερο μέτωπο μαίνεται από την Πέμπτη στην περιφέρεια Ούρεμ (κεντρικά), όπου για να ελεγχθούν οι φλόγες επιχειρούν σχεδόν 700 πυροσβέστες.
Η φωτιά στην περιφέρεια Ούρεμ (κεντρικά), η οποία απανθράκωσε τουλάχιστον 15.000 στρέμματα βλάστησης κατά μια πρώτη εκτίμηση, κατέστρεψε πάντως τουλάχιστον δύο κατοικίες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, που προχώρησαν σε προσωρινές εκκενώσεις και σε άλλα χωριά που απειλούνταν από τις φλόγες.
Μερικά χιλιόμετρα από εκεί, κάπου 450 πυροσβέστες έδιναν μάχη με άλλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην κοινότητα Πόμπαλ, στα όρια των περιφερειών Λαϊρία και Σανταρέμ.
Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά κάπου σαράντα άνθρωποι, πυροσβέστες και πολίτες, πάντως στα περισσότερα θύματα χρειάστηκε απλά να προσφερθούν φροντίδες επιτόπου, καθώς είχαν υποστεί κυρίως δηλητηρίαση λόγω εισπνοής καπνού ή παρουσίαζαν συμπτώματα εξάντλησης, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες βράδυ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ο Αντρέ Φερνάντες.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τρεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών και διανομέων σήμερα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κλειστοί δρόμοι λόγω εργασιών