Πορτογαλία: Ανακαλύφθηκε ο σκελετός του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που βρέθηκε ποτέ σε έναν…κήπο

Απίστευτο περιστατικό στην Πορτογαλία όπου ένας άνδρας ανακάλυψε στον κήπο του τα λείψανα του μεγαλύτερου ίσως δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου εντόπισε θραύσματα πολλών απολιθωμένων οστών στον κήπο του το 2017, ενώ εκτελούσε οικοδομικές εργασίες και επικοινώνησε με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, οι οποίοι ξεκίνησαν τις ανασκαφές το ίδιο έτος.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, Ισπανοί και Πορτογάλοι παλαιοντολόγοι που συμμετείχαν στις ανασκαφές αυτές, ανακάλυψαν τους σπόνδυλους και τα πλευρά ενός βραχιόσαυρου, που ανήκει στα σαυρόποδα.
Τα σαυρόποδα ήταν οι μεγαλύτεροι από όλους τους δεινόσαυρους και τα μεγαλύτερα ζώα της ξηράς που έζησαν ποτέ.
«Δεν είναι συνηθισμένο να βρίσκουμε όλα τα πλευρά ενός τέτοιου ζώου, πόσο μάλλον σε αυτή τη θέση που το βρήκαμε, με διατηρημένη την ανατομική θέση», δήλωσε στον ιστότοπο Phys.org η Ελιζαμπέτ Μαλαφάια, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.
Τα σαυρόποδα όπως ο βροντόσαυρος, ο διπλόδοκος και ο βραχιόσαυρος ήταν φυτοφάγα ζώα, είχαν μακρύ λαιμό και περπατούσαν στα τέσσερα πόδια. Το μέγεθος των οστών που βρέθηκαν στον κήπο υποδηλώνει ότι ο δεινόσαυρος είχε ύψος 12 μέτρα και μήκος 25 μέτρα.
Λόγω της φυσικής θέσης στην οποία βρέθηκε ο σκελετός, οι ερευνητές ελπίζουν ότι περαιτέρω ανασκαφές μπορεί να αποκαλύψουν περισσότερα μέρη του ίδιου δεινόσαυρου.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται το μαρτύριο της ομηρίας των 11 Eλλήνων ναυτικών – «Οι άνθρωποι μας δεν αντέχουν άλλο, όμηροι είναι δεν κάνουν διακοπές» //ΗΧΗΤΙΚΟ – Focus FM 103.6
Επόμενο άρθροΤετράωρη στάση εργασίας αύριο από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ – Δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας