Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί της 48ης επετείου

Με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Επί ποδός βρίσκονται 5000 αστυνομικοί για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής. Αρχικώς, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε προσυγκέντρωση στις 17:00, ενώ στις 18:00 αναμένεται πρώτοι να ξεκινήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα, σε συγκέντρωση και πορεία στο ίδιο μέρος καλούν οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία που πρόσκεινται σε αυτές τις δυνάμεις, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τη δική τους πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπειτα από το ΠΑΜΕ. Παρουσία σε αυτή τη διαδήλωση αναμένεται να έχει και το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 17:00 στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ και μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα ακολουθήσουν μία από τις προαναφερόμενες πορείες.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό μέχρι το βράδυ περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΠασαρέλα με καθολικούς ιερείς στο Βέλγιο