Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης σήμερα οι πέντε από ίδιους συνολικά 13 παράνομους μετανάστες που «συνελήφθησαν» από τρεις κατοίκους στον Έβρο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού, κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι υπόλοιποι οκτώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε και κατά του επιχειρηματία και των δύο Ελλήνων που έπιασαν τους παράνομους μετανάστες βλέποντας τους να επιχειρούν να βάλουν φωτιά και τους έβαλαν σε τρέιλερ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος του ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ, «προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως».

«Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός πέντε ημερών όπως προβλέπει  ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Μέχρι τότε έχει επιβληθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου» είπε.

Προηγούμενο άρθροΝέο μήνυμα για εκκένωση περιοχής στη Ροδόπη λόγω αναζοπύρωσης
Επόμενο άρθροΠροσαγωγή 17χρονου για εμπρησμό