Έκτακτα καλούνται να κάνουν γρήγορα τις φορολογικές τους δηλώσεις όσοι φορολογούμενοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και νοικιάζουν κατοικία, όσοι έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους και όσοι περιμένουν επιστροφή φόρου λόγω μεγαλύτερης παρακράτησης στα εισοδήματα του 2021.
Όπως αναφέρει ο οικονομικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι φορολογούμενοι που θα μπουν στην ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ και θα κάνουν πιο γρήγορα τη φορολογική τους δήλωση θα λάβουν επιδότηση στον λογαριασμό ρεύματος ή θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τραπέζης τους. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς που έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Χατζησαλάτα, στον πίνακα 12 του εντύπου της φορολογικής δήλωσης με τον κωδικό «Αριθμός παροχής ρεύματος» να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων τους που σπουδάζουν στο εσωτερικό για να «ξεκλειδώσουν» επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης στις νέες στήλες των πινάκων των περ. 11, 12 και 13 με τίτλο «Αριθμός Δήλωσης Μίσθωσης» πρέπει να αναγράψουν τον αριθμό της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της αντίστοιχης σύμβασης μίσθωσης ο οποίος είναι απαραίτητος για την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα
Επόμενο άρθροΣτον ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Εισαγγελική έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά