Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές χώρες με τη φθηνότερη βενζίνη

Σίγουρα ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχει εκτινάξει τις τιμές των καυσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε όλες τις κυβερνήσεις. Μέχρι πρόσφατα η Ευρώπη κάλυπτε περίπου το 40% των αναγκών της εισάγοντας φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, ωστόσο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους, προκειμένου να καλύψει αυτό το κενό.

Στην Ελλάδα, οι συνέπειες όλης αυτής της κρίσης έγιναν αντιληπτές με το χειρότερο τρόπο, με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνάει στο τέλος της εβδομάδας το όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο. Όποιος τόλμησε να κάνει κάποιο ταξίδι (μικρό ή μεγάλο) με το αμάξι μέσα στο σαββατοκύριακο, κατάλαβε έντονα την διαφορά στην τσέπη του.

Η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή στην 11η θέση της λίστας με την ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης. Στην κορυφή βρίσκεται η Νορβηγία με το λίτρο να κοστίζει κατά μέσο όρο 2,481 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Δανία (2,212 ευρώ το λίτρο) και η Σουηδία (2,114 λίτρο). Από την άλλη πλευρά, η πιο φθηνή βενζίνη της Ευρώπης βρίσκεται – όπως είναι λογικό – στη Ρωσία με 0,344 ευρώ το λίτρο, ενώ ακολουθεί (προφανώς) η Λευκορωσία με 0,632 ευρώ το λίτρο.
Από εκεί και πέρα, στην Ουκρανία η βενζίνη είναι κατά μέσο όρο στα 1,090 ευρώ το λίτρο, στην Πολωνία στα 1,178 ευρώ το λίτρο και στην Τουρκία στα 1,203 ευρώ το λίτρο. Ανάμεσα στις χώρες με την φθηνότερη βενζίνη της Ευρώπης βρίσκεται φυσικά και η Ουγγαρία με 1,217 ευρώ το λίτρο, αλλά και η Μολδαβία με 1,294 ευρώ το λίτρο.
Από τις χώρες που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, ξεχωρίζει η τιμή της Μάλτας με 1,340 ευρώ το λίτρο, αλλά και της Κύπρου με 1,427 ευρώ. Η Βουλγαρία, η οποία απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από κάποιες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έχει τη βενζίνη της στα 1,428 ευρώ το λίτρο , ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη Βοσνία, αλλά και στη Σερβία, όπου μπορεί τη βρει κανείς στα 1,453 ευρώ το λίτρο.
Για την ιστορία, όποιος αναρωτιέται ποια είναι η χώρα με τη φθηνότερη βενζίνη του κόσμου, αυτή είναι η Βενεζουέλα με την τιμή ενός λίτρου απλής βενζίνης να κοστίζει μόλις 0,023 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι εκεί η βενζίνη είναι φθηνότερη κι από το νερό.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Στοιχείων Ακινήτων Ε9: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής του
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ – Θετικός στον κοροναϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης