ΠΟΕΔΗΝ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων αύριο στις πύλες των νοσοκομείων.

Συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από τις πύλες των νοσοκομείων, θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου από τις 8πμ έως τις 10πμ, μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο Ημέρας Δράσης που περιλαμβάνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί:

• Δώρο Χριστουγέννων για όλους

• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Ισχυρή Δημόσια Υγεία – Πρόνοια

• Μονιμοποίηση εκτάκτων

«Η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας απαιτεί την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με προσωπικό και εξοπλισμό για να μην καταρρεύσουν ή μετατραπούν σε νοσοκομεία «μιας νόσου», όπως ήδη γίνεται σε Β.Ελλάδα και Θεσσαλία, αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες χωρίς υγειονομική περίθαλψη», επισημαίνει το σωματείο εργαζομένων στο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο, που καλεί στις 10/12 στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο του νοσοκομείου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ., και καλεί σε συγκεντρώσεις 8πμ – 10πμ αύριο στις πύλες των νοσοκομείων των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων και στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι, εν μέσω πανδημίας σε αντίξοες συνθήκες δίνουν και τη ζωή τους για να σώσουν ζωές ασθενών. Έως τώρα έχουμε χάσει, δηλώνει, 10 συναδέλφους της πρώτης γραμμής και 9 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Χιλιάδες έχουν νοσήσει και εκατοντάδες νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού Νοσοκομείων.’

Αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον υγειονομικό πόλεμο. Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο μας.Κινδυνεύει η ζωή μας καθημερινά από τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας από τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ για επιστροφή στην εργασία στις 14 ημέρες συναδέλφων που έχουν νοσήσει με θετικό τεστ, αρκεί τις τρεις τελευταίες ημέρες να μην εμφανίζουν συμπτώματα, την μη πραγματοποίηση τακτικών προληπτικών τεστ στο προσωπικό, την μη υποβολή σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πέραν λοιπόν της καθολικής αναγνώρισης του έργου μας, ζητάμε έμπρακτα η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλει Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, να οργανωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς αστερίσκους, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι που τώρα πολεμάνε τον κορωνοϊό.

Οι Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται όπως και οι Υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή με αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους και ένα θάνατο συναδέλφου. Να μην εξαιρεθεί κανείς Υγειονομικός και Προνοιακός υπάλληλος του Δώρου Χριστουγέννων στους Φορείς του Υπουργείου Υγείας και του Εργασίας που παρέχουν περίθαλψη», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 165 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Τρίτη.
Επόμενο άρθροΕρντογάν: Δεν θα μας επηρεάσουν ιδιαίτερα οι κυρώσεις της ΕΕ.