ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε εξέλιξη η πορεία των υγειονομικών – Πορεία προς το ΥΜΑΘ

Να σταματήσουν οι αναστολές και η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς ζητούν μεταξύ άλλων υγειονομικοί που συμμετέχουν αυτήν την ώρα στην πορεία που ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Αυτή την ώρα η πορεία βρίσκεται στην Εγνατία.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Αυτή την περίοδο το Σύστημα αντί να αθροίζει δυνάμεις αποδυναμώνεται εκ των έσω. Έχουν εκδοθεί πάνω από 7000 αναστολές εργασίας από Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες. Επίσης έχουμε περί τις 1000 παραιτήσεις για συνταξιοδότηση. Αναμένεται να εκδοθούν εκατοντάδες ακόμη αναστολές εργασίας μετά από απορρίψεις αιτημάτων εξαίρεσης του εμβολιασμού στις αρμόδιες Επιτροπές ή μετά από την επιστροφή όσων λείπουν με νόμιμη άδεια (αναρρωτικές κ.α.) ή μετά το πέρας του εξαμήνου νόσησης.

Χάνεται εξειδικευμένο προσωπικό χωρίς να αντικαθίσταται».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη απορρύθμιση της Δημόσιας Υγείας με τις αναστολές καθηκόντων για να υλοποιηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του συστήματος.

Να πάρουν πίσω την απόφαση αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων. Με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας είναι ασφαλείς παράλληλα με το υψηλό καθολικό ποσοστό εμβολιασμού

Διεκδικούμε

-Άρση όλων των αναστολών εργασίας

-Ένταξη στα ΒΑΕ

-Μονιμοποίηση εκτάκτων

-Εργατικό Ατύχημα ο θάνατος από κορoνοϊό

-Αύξηση μισθών

-Ισχυρή Δημόσια Υγεία

-Υγειονομικό επίδομα

Προκηρύσσουμε

Στάση εργασίας 7.00πμ – 3.00μμ για τα Σωματεία Μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας και καλύπτουμε κάθε κινητοποίηση Σωματείου της χώρας προς διευκόλυνση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 στο Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου».

 

 

Προηγούμενο άρθροΔΕΘ: Μαζικά καλέσματα και συγκεντρώσεις -Χιλιάδες Ελλήνων στις πορείες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στους δρόμους σήμερα οι οπαδοί του δικεφάλου κατά του διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων φιλάθλων