Τραγελαφικές καταστάσεις επικρατούν στο Αττικό σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μετά εισχώρηση του ιδιωτικού τομέα στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση Θάνου Πλεύρη, περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μία τρύπα στο νερό η βοήθεια ιδιωτικών κλινικών για αποσυμφόρηση των ράντζων στα νοσοκομεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια αποκάλυψε τι συμβαίνει στο Αττικό Νοσοκομείο:

«Χθες εφημέρευε το Αττικό Νοσοκομείο. Ήταν μια καλή εφημερία σε προσελεύσεις (780 ασθενείς εξετάσθηκαν) και εισαγωγές (175 εισαγωγές ασθενών), προφανώς λόγω καιρικών συνθηκών. Και όμως σήμερα πρωί είναι ανεπτυγμένα 65 ράντζα και 18 ασθενείς βρίσκονται και νοσηλεύονται στο τμήμα βραχείας νοσηλείας για να κρύβουμε ράντζα. Σήμερα καλείται το λειψό νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες κλινικές να στελεχώσουν το τμήμα βραχείας Νοσηλείας.

Προσέρχονται όλοι στο Αττικό, ολοκληρώνουν τις εξετάσεις και εαν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να εισαχθούν, καλείται ιδιωτικό ασθενοφόρο έναντι 40 ευρώ που επιβαρύνεται το νοσοκομείο και τους μεταφέρει στην ιδιωτική κλινική. Στην ιδιωτική κλινική επιλέγονται για νοσηλεία ήπια περιστατικά κσι όχι βαριά. Το τραγελαφικό είναι ότι πολλοί ασθενείς αρνούνται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική για να αποφύγουν το ράντζο του Αττικού. Προτιμούν το ράντζο του Αττικού. Εμπιστεύονται το δημόσιο νοσοκομείο έστω το ράντζο του, από το ιδιωτικό. Βέβαια φοβούνται και τις κρυφές χρεώσεις που θα κληθούν να επωμισθούν.

Στο ΝΙΜΙΤΣ χθες που εφημέρευε διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ 40 βαριά περιστατικά και έγιναν 20 εισαγωγές. Ο Ευαγγελισμός για τεταρτη εφημερία δεν ανέπτυξε ράντζα. Είναι βοήθεια το ΝΙΜΙΤΣ δεν φθάνει όμως για να εξαλειφθούν για πάντα τα ράντζα του Ευαγγελισμού» ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος και τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι προσλήψεις προσωπικού και ανάπτυξη περισσότερων νοσοκομειακών κλινών.

Προηγούμενο άρθροΠέρασε η ρύθμιση για Κασιδιάρη «Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» από ΠΑΣΟΚ, «όχι» από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25
Επόμενο άρθροΚαιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη στην Ελλάδα