ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους αύριο 17/1

24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας. Η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) θα πραγματοποιηθεί ύστερα από τον θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Η Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί της Τρίτης, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν αναφέρουν ότι η άτυχη 45χρονη δημοτική υπάλληλος ήταν ανασφάλιστη και πέθανε όταν αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο και επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά στην απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε ενεχυροδανειστήριο
Επόμενο άρθροΕνταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος