Πλωτός τερματικός σταθμός LNG-Στην Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στην τελετή για την έναρξη υλοποίησης του έργου του τερματικού σταθμού του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης θα μιλήσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλωτού σταθμού παραλαβής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG (FSRU), σε απόσταση 17,6 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και 10 χιλιομέτρων από την πλησιέστερη ακτή, και θα μπορεί να παραδίδει μέχρι και 5,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Φυσικού Αερίου ετησίως.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ηγέτες των βαλκανικών χωρών και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισελ. Στην Αλεξανδρούπολη θα φτάσουν οι πρωθυπουργοί Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση κατέβασε τα μολύβια και κάνει κάθε μέρα εκλογές
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Xειροπέδες στον Προϊστάμενο συντήρησης του δήμου για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης σε παιδική χαρά