Φονικές πλημμύρες σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας – 14 νεκροί

κΔεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στις σεισμόπληκτες επαρχίες Σανλιούρφα και Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και επιζώντες του σεισμού που ζούσαν σε σπίτια με κοντέινερ, αναφέρει το BBC.

Στη Σανλιούρφα ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια, μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, δείχνουν βίντεο που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) γνωστοποίησε πως συνεργεία διάσωσης με τη βοήθεια δυτών αναπτύχθηκαν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων που παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένες περιοχές, καθώς και για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Υπογραμμίζει ότι περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε σεισμόπληκτες επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε διάστημα 24 ωρών.

Προηγούμενο άρθροCredit Suisse: Στο «κόκκινο» οι αγορές – σκάνε κανόνια // Σε κατάσταση συναγερμού η ΕΚΤ
Επόμενο άρθροΤραγωδία στα Τέμπη: Προκαταβολές αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων και τραυματίες δίνει η Hellenic Train