Πλεύρης για κορονοϊό: «Αν λάβουμε μέτρα, θα είναι ήπια»

Στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, στο άνοιγμα των σχολείων, στις ελλείψεις προσωπικού και στους υγειονομικούς σε αναστολή, αναφέρθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και αυτό που επιθυμούν είναι η λειτουργία τους να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα και να μην επιβληθούν νέα μέτρα για την διασπορά του κορονοϊού. «Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο Θάνος Πλεύρης προσθέτοντας ότι: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα» συμπλήρωσε.

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν θα είναι ήπια»

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Μιλώντας για τους υγειονομικούς που ένα χρόνο τώρα είναι σε αναστολή, δήλωσε πως έως και 31 Δεκεμβρίου δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και με βάση τις συνθήκες θα εξεταστεί εκ νέου το μέτρο. Μαλιστά εκφράζοντας την προσωπική του άποψη επί του θέματος, δήλωσε πως δεν θα έπρεπε το εν λόγω άτομα να έχουν θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Στα ασθενοφόρα έχουμε δύο επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα το κομμάτι του εξοπλισμού που εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, έχει γίνει ανανέωση του στόλου σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχουμε και οχήματα και το δεύτερο είναι το κομμάτι των διασωστών, όπου σε νησιωτικές περιοχές έχουν πράγματι μεγάλη ζήτηση» εξήγησε ο υπουργός.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε πως το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 130 επιπλέον διασώστες και παράλληλα έχει δοθεί η δυνατότητα η δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή αυτές που γίνονται από το νοσοκομείο σε σπίτι και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να μπορούν να γίνονται και από ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες πληρώνει το κράτος.

«Τα νησιά έχουν το εξής πρόβλημα: έχουν τον κόσμο που πρέπει να καλύπτεται το χειμώνα και το αντίστοιχο του καλοκαιριού. Για το 4μηνο, Ιούνιος – Σεπτέμβριος δώσαμε 1.500 ευρώ παραπάνω το μήνα στους γιατρούς που πήγαν από την Αθήνα στα νησιά» προσέθεσε ο υπουργός.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλος σεισμός 6,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Ινδονησία
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ