Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

Σβήνονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στα πρόστιμα τα οποία έχουν πληρωθεί, είπε πως αυτά τα χρηματα θα επιστραφούν.Επίσημες ανακοινώσεις, όπως είπε, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα .

Δεν είπε βέβαια τι θα γίνει με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους πολίτες άνω των 60 ετών, που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε την προσωπική του άποψη ότι «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη».

Υπενθύμισε πως έχει κριθεί νόμιμη και συνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή συμβάσεων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τόνισε πως το θέμα της επιστροφής τους στο ΕΣΥ θα επανεξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες, διευκρινίζοντας πως «επανεξέταση δεν σημαίνει επιστροφή. Θα δούμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία και βάσει αυτών θα ληφθούν οι αποφάσεις. Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης».

Προσέθεσε ακόμη πως «μιλάμε σήμερα για 2.100 άτομα, εκ των 200 είναι οι γιατροί, άρα δεν μιλάμε για κενά σε γιατρούς. Κυρίως είναι διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό».

 

 

Προηγούμενο άρθροΕΦΚΑ: Αυξάνονται οι δόσεις για τη ρύθμιση οφειλών-Ποιες είναι οι νέες αλλαγές
Επόμενο άρθροΔιακοπές υδροδότησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης