Πλαφόν στο φυσικό αέριο προτείνει η Ε.Ε.- “Αν μπει πλαφόν στις τιμές τέλος το αέριο” λέει ο Πούτιν

Τις προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ανώτατο όριο στα έσοδα των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος, και πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, με τον ρώσο πρόεδρο να προειδοποιεί σήμερα εκ νέου ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πλήρη διακοπή των ροών.

Μιλώντας στο Βλαδιβοστόκ, όπου διεξάγεται το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, κατηγόρησε την Ουκρανία και την Πολωνία ότι αποφάσισαν μονομερώς να κλείσουν άλλους αγωγούς που μετέφεραν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

«Δώστε μας μια τουρμπίνα και θα ανοίξουμε αύριο τον Nord Stream 1

«Ο Nord Steam 1 είναι ουσιαστικά κλειστός τώρα», είπε ο Πούτιν καλώντας τη Γερμανία να επιστρέψει μια τουρμπίνα για τον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια του αγωγού, το οποίο θα επέτρεπε στη Ρωσία να ξεκινήσει εκ νέου να διοχετεύει αέριο.

«Μπλόκο» στο φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα του θα σταματήσει να διοχετεύει φυσικό αέριο και πετρέλαιο αν επιβληθεί πλαφόν στις τιμές των ρωσικών πηγών ενέργειας, σημείωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι η μόνη ελπίδα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής