Η εθελοντική Ομάδα Πιερίας «Ο Τόπος μου» καλεί όλους τους δημότες της Πιερίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου στην πλατεία Κατερίνης σε δημόσια διαβούλευση για το νερό και το νομοσχέδιο που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή του. Καλεί επίσης τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Πιερίας και το δήμαρχο Κατερίνης , να εξηγήσουν στους πολίτες, ποια θα είναι τα οφέλη για την κοινωνία από την ιδιωτικοποίηση του νερού το οποίο εν μέσω εθνικού πένθους, με συνοπτικές διαδικασίες, με τρία νομοσχέδια, 263 άρθρων και 357 σελίδων, η κυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει.

Συγκεκριμένα το κάλεσμα της Εθελ. Ομάδας αναφέρει τα εξής:
Πριν ψηφίσετε έναν νόμο που θα αλλάξει τη ζωή μας, εξηγείστε μας, γιατί!

Καλούνται οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Πιερίας, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, να εξηγήσουν στους πολίτες, ποια θα είναι τα οφέλη για την κοινωνία από την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κατερίνης

Εν μέσω εθνικού πένθους, με συνοπτικές διαδικασίες, με τρία νομοσχέδια, 263 άρθρων και 357 σελίδων, η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παραβλέποντας τρεις αποφάσεις του ΣτΕ που διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Επειδή η εμπιστοσύνη μας έχει κλονιστεί και αμφισβητούμε πλέον ευθέως την ικανότητα της πολιτείας να «διασφαλίσει την ασφάλεια» και τα συμφέροντα των πολιτών, καλούμε τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Πιερίας να διαβάσουν προσεκτικά το προτεινόμενο νομοσχέδιο και να μας εξηγήσουν, αν και γιατί θα το ψηφίσουν και ποια θα είναι τα οφέλη για εμάς τους πολίτες.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στις 18:30 θα συγκεντρωθούμε στην Πλατεία Κατερίνης και προσκαλούμε την κα. Μάνη Αννα, τον κ. Χιονίδη Σάββα και τον κ. Μπαραλιάκο Φώντα, βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας, να συμμετέχουν εκδήλωσή μας. Στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης θα θέλαμε να μας εξηγήσουν -αυτοπροσώπως- τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το βήμα.

Επίσης, καλούμε και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κώστα Κουκοδήμο να συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση και να ενημερώσει τους πολίτες για την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Εμείς, όντας ελλιπώς ενημερωμένοι και μετά από μόλις 4 ημέρες δημόσιας διαβούλευσης, πίσω από το νομοσχέδιο αυτό, διαπιστώνουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να στρώσει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία της χώρας και τους πολίτες.

Επειδή:
• Το νερό είναι ζωή και η ζωή δεν ιδιωτικοποιείται
• Η παγκόσμια εμπειρία από ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών νερού έχει αποδειχθεί καταστροφική για τις κοινωνίες
• Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ οδήγησε τους λογαριασμούς ρεύματος στα ύψη
δεν μένει κανένα περιθώριο να χάσουμε και το νερό.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στη δημόσια συζήτηση της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν οι επιπτώσεις της πιθανής ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων της χώρας.

ΥΓ: Σύμφωνα με το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, οι εταιρείες ύδρευσης πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο καθώς οι υπηρεσίες τους είναι αναγκαίες για την επιβίωση του πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης για Τέμπη: Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν
Επόμενο άρθροΤους φακέλους για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου