Πέθανε σε ηλικία 118 ετών το γηραιότερο άτομο στον πλανήτη, η μοναχή Αντρέ

Πέθανε, σε ηλικία 118 ετών, η μοναχή Αντρέ από την Τουλόν της Γαλλίας – το γηραιότερο άτομο στον πλανήτη, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ουμπέρ Φάλκο, ανακοίνωσε το θάνατό της στο Twitter γράφοντας ότι ενημερώθηκε για το θάνατο της υπερήλικης γυναίκας το βράδυ της Τρίτης, εκφράζοντας παράλληλα την απέραντη θλίψη του.

Ο εκπρόσωπος της μοναχής, Ντέιβιντ Ταβέλα, είπε πως η Αντρέ πέθανε στις 2:00πμ της Τρίτης.
Η Αντρέ, κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν, γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904 και αφιέρωσε τη ζωή της στο θεό και την καθολική εκκλησία.

Πριν μονάσει πρόσεχε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ πέρασε τα επόμενα 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το Γκίνες, η Αντρέ κρατούσε – και συνεχίζει να κρατά- και τον τίτλο της γηραιότερης μοναχής όλων των εποχών.

Όταν έγινε 118 ετών το 2022, η Αντρέ έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν -τον 18ο πρόεδρο της Γαλλίας που γνώρισε κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Την ίδια ώρα, υπηρέτησε και 10 διαφορετικούς Πάπες.

Η Αντρέ έγινε το γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο μετά από το θάνατο της Γιαπωνέζας Κάνε Τανάκα, που πέθανε σε ηλικία 119 ετών τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου όλων των εποχών εξακολουθεί να διατηρεί η Ζαν Καλμάν, που έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.

Η Καλμάν γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1875.

Προηγούμενο άρθροΟ ευρωβουλευτής Μαρκ Άνγκελ εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στη θέση της Καιλή
Επόμενο άρθροΚρήτη: Συλλήψεις για αρχαία και όπλα – Τι βρέθηκε στην κατοχή τους