Αλλεπάλληλα ρεκόρ σπάει ο πληθωρισμός. Εκτόξευση του δείκτη τιμών. Μεγαλώνει η πίεση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τον μήνα Μάρτιο, στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή έφτασε στο 8% από 6,3% τον Φεβρουάριο. Την ίδια ώρα, στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός τον Μάρτιο σημείωσε νέα αύξηση και διαμορφώθηκε στο 7,5% από 5,9% το Φεβρουάριο.

Βασικές αιτίες της συνεχιζόμενης ανόδου του πληθωρισμού είναι οι τιμές στην ενέργεια οι οποίες σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 44,7% (έναντι αύξησης 32% το Φεβρουάριο) και ακολουθούν τα τρόφιμα-ποτά-καπνικά με άνοδο 5%, τα μη βιομηχανικά προϊόντα με 3,4% και οι υπηρεσίες με ποσοστό αύξησης 2,7% από 2,5% το Φεβρουάριο.

Εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή την επόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο θα βρεθεί πάνω από το 8% από 7,2% το Φεβρουάριο.

Προηγούμενο άρθροΤΡΑΓΙΚΟ! ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΤΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ!
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επίθεση από σκυλιά σε δύο γυναίκες – Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης εργοστασίου