Περιοδία του ΥΠ.ΕΞ των Η.Π.Α Άντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αρχίζει σήμερα από την Αίγυπτο περιοδεία-αστραπή στη Μέση Ανατολή εν μέσω έξαρσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας, με την αμυδρή ελπίδα να χρησιμοποιήσει την επιρροή των ΗΠΑ στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

Η περιοδεία του αυτή, η οποία θα τον φέρει στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο, έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά γίνεται τη στιγμή που σε μόλις λίγες μέρες η κατάσταση της ασφάλειας επιδεινώθηκε ξαφνικά.

Στο Κάιρο, ο Μπλίνκεν αναμένεται σήμερα να συζητήσει με τις αιγυπτιακές αρχές, πέραν της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, σειρά περιφερειακών θεμάτων, μεταξύ των οποίων για τη Λιβύη και το Σουδάν.

Η Ουάσινγκτον διατηρεί εγκάρδιες σχέσεις με την Αίγυπτο –από τους κύριους αποδέκτες της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας– αλλά βρίσκεται συχνά σε αμηχανία όσον αφορά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναμένεται εξάλλου να συναντήσει στο Κάιρο παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε η υψηλόβαθμη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπάρμπαρα Λιφ.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία με 5χρονο κοριτσάκι που έφυγε από τη ζωή – Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΗττήθηκε με 3-0 σετ ο Τσιτσιπάς από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open στη Μελβούρνη