Πελώνη: Έρχεται υπουργική απόφαση που θα κλείνει εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις

Τη θέση πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων, οι οποίες δεν θα δικαιολογούνται, διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Πελώνη ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και ότι υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά.
Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

 

Για τους εμβολιασμούς δήλωσε πως “Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτό το δώρο, αυτή η ασπίδα, απέναντι στον κορονοϊό και να μη σπεύδουν όσοι δικαιούνται αυτή τη στιγμή να εμβολιαστούν.  Κανένας δεν είναι άτρωτος. Ο ιός, δεν κάνει διακρίσεις σε νεώτερους ανθρώπους.
Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους τριαντάρηδες και περιμένουμε ν’ ανταποκριθούν θετικά και πιστεύουμε πως θα το κάνουν. Φέρνουμε την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πιο γρήγορα κοντά στο εμβόλιο. Αυτό είναι ένα πολύ ικανό κίνητρο για τους ίδιους, για να περάσουν και διαφορετικά και όπως θα ήθελαν το Καλοκαίρι”.

Για την Επιτροπή των ειδικών απάντησε λέγοντας ότι “Τα μέλη της Επιτροπής δεν ασκούν διοίκηση. Προφανώς και πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Επιτροπής. Πρέπει οι επιστήμονες να είναι ελεύθεροι, όπως και είναι ελεύθεροι, να εκφέρουν την επιστημονική τους άποψη, χωρίς να φοβούνται μηνύσεις από τον οποιονδήποτε. Και θα ήθελα εδώ να πω πραγματικά κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθεί μία τακτική και λογική αλλοπρόσαλλη. Από τη μια κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι χειραγωγεί την Επιτροπή και δεν ακούει την επιστημονική άποψη και από την άλλη αντιδρά γι’ αυτή την τροπολογία που διασφαλίζει ακριβώς την ανεξαρτησία των μελών της.
Διάβαζα πριν από λίγο και μια δήλωση του κ. Ηλιόπουλου, που έλεγε ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας. Ποιο είναι το θέμα της Δημοκρατίας που τίθεται ακριβώς, όταν επιστήμονες πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την άποψή τους; Οι επιστήμονες ψηφίζουν εντός της Επιτροπής, φέρνουν την εισήγηση της πλειοψηφίας στην Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την πολιτική απόφαση και την ευθύνη. Έχει πρόβλημα, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστήμη; Δεν θέλει να έχουν ανεξάρτητη άποψη οι επιστήμονες;

Προηγούμενο άρθροΕξετάζεται άνοιγμα βρεφονηπιακών σταθμών 10 ή 17 Μαΐου με self test
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ