Πειραιάς: Κλείνει το νεκροτομείο του γιατί δεν υπάρχει νεκροτόμος

Παρόλο που η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά είναι επιφορτισμένη με μεγάλο αριθμό υποθέσεων προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μπαίνει «λουκέτο» από αύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο νεκροτομείο Πειραιά, καθώς έληξε η σύμβαση του μοναδικού νεκροτόμου που υπηρετούσε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία.
Η τελευταία νεκροτομή ήταν αυτή του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα 04/01. Από αύριο Πέμπτη 05/01 οι νεκροτομές θα γίνονται μόνο στην Αθήνα και το νεκροτομείο Πειραιά κλείνει προσωρινά.
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιόκας δήλωσε ότι το νεκροτομείο Πειραιά, μέχρι να γίνουν οι νέες τοποθετήσεις των νεκροτόμων από το υπουργείο, δηλαδή για τουλάχιστον ένα μήνα περίπου, θα παραμείνει κλειστό. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει νεκροτόμος. Η σύμβαση του μοναδικού νεκροτόμου που είχε το νεκροτομείο λήγει σήμερα. Έτσι όλα τα περιστατικά θα πηγαίνουν στο νεκροτομείο της Αθήνας. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ό,τι δηλαδή αφορά σε ζωντανούς ανθρώπους, θα λειτουργούν κανονικά.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έκπληξη, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά είναι επιφορτισμένη με μεγάλο αριθμό υποθέσεων. Χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία της δύο νεκροτόμους και από αύριο Πέμπτη δεν θα διαθέτει κανέναν.

Προηγούμενο άρθροΚιλκίς: Εξαπάτησε υπάλληλο φαρμακείου και αφαίρεσε από τον λογαριασμό της 10.680 ευρώ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αρχίζουν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα