Πειραιάς: Εντοπίστηκε κοντέινερ-ψυγείο με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στο Λιμάνι

160 συσκευασίες κοκαΐνης -συνολικού βάρος 173 κιλών και 450 γραμμαρίων- από το Λιμάνι του Πειραιά εντόπισε και κατάσχεσε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μετά από την αξιολόγηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ – ψυγείο που ξεκίνησε από τη Νότια Αφρική προς τη χώρα μας και εντοπίστηκε εντός του λιμένα Πειραιά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τις πρωινές ώρες χθες διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου-ψυγείου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.
Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου, (160) συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -173- κιλών και -450- γραμμαρίων. Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Προηγούμενο άρθρο45ο Φεστιβάλ Δράμας: O Πάβελ Παβλικόφσκι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Επόμενο άρθροΜεξικό: Τρεις σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ