Υπό διερεύνηση είναι καταγγελία που έκανε μια γυναίκα στο Ρίο ότι εφημερεύων χειρουργός δεν εξέταζε την ανήλικη την οποία συνόδευε.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα η οποία είναι νοσηλεύτρια, η κόρη της και η ανήλικη έφτασαν στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνήθηκε να το εξετάσει.
Η καταγγέλλουσα περιγράφει: “Το κακό είναι πως ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχανε πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s, κ.λπ. Δηλαδή έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν την “λάντζα” και μετά θα μας δέχονταν”.
H γυναίκα πήρε την μικρή για να την πάει σε άλλο νοσοκομείο. Και όντως αυτό συνέβη. Όπως μας ενημέρωσε η νοσηλεύτρια, το παιδί χειρουργήθηκε τελικά στο “Λητώ” στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως 24 ώρες αργότερα θα είχαν τα χειρότερα. Την ώρα που ο χειρουργός στο ΠΓΝΠ… αρνείτο να την εξετάσει. Έστω και αν εφημέρευε.

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκαν ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ο διοικητής της ΕΥΠ!
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 το Σαββατοκύριακο