Πάτρα: Εκτός κινδύνου τα 15 παιδιά που νοσηλεύονται με μικροβιακή ίωση

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης 15 παιδιά, ηλικίας από εννέα μηνών έως 3,5 ετών, τα οποία παρουσιάζουν πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση.

Πρόκειται για παιδάκια πολύ μικρά σε ηλικία που πηγαίνουν σε συγκεκριμένο παιδικό σταθμό της Ναυπάκτου. Όλα εμφάνισαν συμπτώματα σχεδόν ταυτόχρονα.

Από τα 17 τα 15 νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τα δύο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Από τα 15 που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο, τα δύο παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, η κατάστασή τους όμως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.
Σε εξέλιξη είναι ο εργαστηριακός έλεγχος, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το μικρόβιο που πρόσβαλλε τους μικρούς μαθητές και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο ιατρικές «πηγές» αναφέρουν πως τα συμπτώματα οδηγούν στην εκτίμηση πως πρόκειται για σαλμονέλα η οποία προκλήθηκε από τροφή.

Προηγούμενο άρθροΧαλκίδα: Κατέληξε ο 23χρονος Ανδρέας μετά από νοσηλεία 15 ημερών
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ