Πατέρας θύματος των Τεμπών: Να διαλευκανθούν τα πάντα – Σε δύο με τρεις εβδομάδες το αρχικό πόρισμα

Να πέσει άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ζητά ο πατέρας θύματος της πολύνεκρης τραγωδίας, σημειώνοντας ότι σκοπός των συγγενών των θυμάτων είναι «να διαλευκανθούν τα πάντα».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Αντώνης Ψαρόπουλος τόνισε πως «θέλουμε να συνδράμουμε στο τιτάνιο έργο της Δικαιοσύνης. Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης. Πρέπει να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια που προκάλεσαν τη σύγκρουση αλλά και τα αίτια που ακολούθησαν και προκάλεσαν το θάνατο τόσων ανθρώπων. Σίγουρα δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης ως προς τους ήδη διορισμένους πραγματογνώμονες. Καλό θα ήταν όμως να υπάρξει και μια βοήθεια πέραν από αυτούς που έχει διορίσει η πολιτεία».

Στη συνέχεια, ο πατέρας του θύματος ανέφερε ότι «δεν θα μείνουμε μόνο σε κάποιες διαπιστώσεις που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αντιληφθεί το ποιος φέρει και σε ποιο σημείο φέρει ευθύνη».

Άμεσα, όμως, έσπευσε να συμπληρώσει ότι:

«Εμείς θέλουμε να διερευνηθεί από άκρη σε άκρη αυτή η υπόθεση, γιατί έτσι θα διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης και έτσι θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και έτσι τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν, στους ανθρώπους που χάθηκαν, στους εργαζόμενους που χάθηκαν. Σε όλους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι εξαιτίας αυτής της διερεύνησης, ενδελεχέστατης διερεύνησης θα βελτιωθούν και κάποιες συνθήκες μεταφοράς των πολιτών εφεξής».

Πότε αναμένεται να εκδοθεί προκαταρκτική αναφορά;

Αναφορικά με το πότε πρόκειται να εκδοθεί μια προκαταρκτική αναφορά από τις έρευνες των τεχνικών συμβούλων ανέφερε ότι «κατ’ εκτίμηση, όχι δεσμευτική, πιστεύω ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες θα υπάρχει ένα καταρχήν πόρισμα».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «επειδή οι παράμετροι αυτής της υπόθεσης είναι πάρα πολλές, θα γίνει ενδελεχής τη διερεύνηση των πάντων όχι μόνο των συνθηκών του ατυχήματος αλλά και άλλων παραμέτρων της καταλληλότητας φερειπείν των συρμών είτε της εμπορικής είτε της επιβατικής αμαξοστοιχίας και άλλων μέτρων ασφαλείας που ενδεχομένως θα έπρεπε να τηρηθούν, τηρήθηκαν, δεν τηρήθηκαν. Αυτά είναι όλα προς διερεύνηση».

Καταλήγοντας, ανέφερε πως «εγώ δεν είμαι ειδικός, είμαι δικηγόρος και είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και την επιθυμία τόσων ανθρώπων συγγενών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και των τραυματιών, οι οποίοι έχουν υποστεί σαφώς σαφέστατα ψυχικά τραύματα. Είναι για μένα σκοπός ζωής».

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη: Έκλεψαν αρμαθιές μυδιών και όταν τους τσάκωσαν τις πέταξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν τη σύλληψη
Επόμενο άρθροΚαιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας