“Η κακή είδηση αμέσως θρέφει τις συνειδησεις των ανθρώπων του όχλου. Θυμάμαι το γέροντά μου ο οποίος έλεγε ”όταν κάνεις το καλό, το αρραβωνιάζεσαι. Όταν όμως συκοφαντηθείς γι΄αυτό το καλό, τότε το παντρεύεσαι”, τόνισε μιλώντας στον Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.

“Ακούω εδώ κι εκεί για το λεγόμενο ευρωπαϊκό πολιτισμό και διερωτώμαι ποιος είναι αυτός; Τι προϋποτίθεται για έναν πολιτισμό για να χαρακτηριστεί ανθρώπινος, πολιτισμός προόδου, αγάπης. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν τα διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα”, σημείωσε.

Για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου”, είπε τα εξής: “Για τον κάθε κατηγορούμενο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την τελεσίδικη απόφαση. Εδώ πού είναι; Είναι τραγικό αυτό το οποίο άκουσα από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος έλεγε το εξής: “Μας ειδοποίησαν ότι άρχισαν τα κανάλια να παίζουν ένα τέτοιο θέμα. Καθόταν ήρεμα και καλά στο σπίτι του, στην Κιβωτό και του είπαν ότι ξαφνικά τα κανάλια άρχισαν να μιλούν για εκείνον. Χωρίς καμία ειδοποίηση βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδηφάγα μέσα. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Ερχεται ο οποιοσδήποτε, σπιλώνει έναν άνθρωπο και από κει και πέρα αυτό το πράγμα γεμίζει και φουσκώνει ολόκληρο τον κόσμο”.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου δήλωσε ότι βρίσκεται ακριβώς απέναντί της.

“Διάβασα την ανακοίνωση, γίνεται μια κατασυκοφάντηση ενός σοβαρού και ευαίσθητου έργου και μια προσπάθεια σπίλωσης ενός τιμου προσώπου. Ο πατήρ Αντώνιος, να το συνειδητοποιήσουν και να το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους και η πρεσβυτέρα του, αποτελούν εγγύηση καθαρότητας, γνησιότητας και χριστιανικού έργου. Είμαστε μαζί τους. Όλη αυτή η σύμπραξη, δεν ξέρω ποιών ανθρώπων, αποσκοπεί σε κάτι”, κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΜπαράζ διακοπών ρεύματος αύριο σε περιοχές των Σερρών
Επόμενο άρθροΗ πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες