Στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε σήμερα ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου.

“Ο πυρήνας της εκκλησίας μας είναι η Θεία Ευχαριστία,είναι ο ίδιος ο Κύριος. Αν αρνείσαι λοιπόν τη Θεία Ευχαριστία και τον ίδιο τον Κύριο, πως θα συμμετέχεις μέσα στο σώμα αυτό της εκκλησίας; Η ευθύνη είναι άμεση της εκκλησίας με αυτή την προσβολή την οποία κάνει.Αρνείσαι τη Θεία Κοινωνια, δεν είσαι Χριστιανός. Βρίσκεσαι εκτός εκκλησίας» υπογράμμισε.

«Αυτή η πρακτική, είναι αρχαιότατη. Υπάρχει μία ιστορία τεράστια προσβολής της Πίστεως, της ευσεβείας των ανθρώπων, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα» συνέχισε. «Οι κύριοι αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και τη φύση του κόσμου, με τη μεγάλη επανεκκίνηση, θέλουν ουσιαστικά να “χτυπήσουν” την εκκλησία. Οι ηγεσίες οι θρησκευτικές και κυρίως η Ορθόδοξη εκκλησία, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ακολουθουν πιθηκίζοντας τις εντολές των τραπεζιτών», είπε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τους μαθητές σχολείου στο Ηράκελιο της Κρήτης που κοινώνησαν σε εκκλησία της πόλης, εν αγνοία των γονιών τους, ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, ήταν κατηγορηματικός.

“Είναι από τα τραγικά, τα σκάνδαλα των ημερών μας και δυστυχώς η διοίκηση της εκκλησίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κρήτη, δεν έχει πάρει τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Κατ΄αρχήν αυτό είναι αντιεπιστημονικό, διότι όπως γνωρίζουμε ο ιός είναι ρινοφαρυγγικός. Βεβαίως εάν πιστεύουμε ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Αυτό είναι και το πρώτο ουσιώδες στοιχείο με το οποίο ξεκίνησαν οι απαγορεύσεις ένεκα της επιδημίας. Ο στόχος είναι άλλος, αλλά ντροπή στους γονεις και στους υπεύθυνους των σχολείων που αποτρέπουν τα παιδιά από τη Θεία Κοινωνία. Ο Θεός δεν εμπαίζεται. Να προσέχουν, διότι όταν αποσπάσουν τα παιδιά τους από τη ζωοφόρο πηγή της Θείας Κοινωνίας, δε ξέρω ποια θα είναι τα αποτελέσματα αργότερα”, είπε.

“Αυτή είναι η μεγάλη κοροιδία η οποία γίνεται, θέλησαν να στερήσουν από τους ανθρώπους τόσο τη Θεία Κοινωνία, όσο και την παρουσία τους μέσα στην εκκλησία. Εμείς έχουμε πειραματικά την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας.Και την κρατήσαμε στα χέρια μας. Γιατί, άνθρωποι πολλοί και κοινώνησαν και έρχονται στην εκκλησια και προβλήματα δεν είχαμε ποτέ. Αντιθέτως. Άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται και νόσησαν και νοσηλεύτηκαν και κυρίως έφυγαν από αυτόν τον κόσμο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα παιδιά, έπρεπε από πέρυσι να έχουν νοσήσει, διότι τα παιδιά θα δημιουργούσαν το τείχος ανοσίας, απέναντι στον κορονοϊό.Άρα ήταν εντελώς ανορθολογική η γενικότερη θεραπευτική πρόσβαση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο αναπτύχθηκε και γι΄αυτό σερνόμαστε μέχρι σήμερα.Αυτές είναι απαράδεκτες καταστάσεις, τους τοποθετεί ευθέως εκτός εκκλησίας,σε προβαπτισματικές καταστάσεις και αυτοί οι οποιοι δεν θέλουν να κοινωνούν τα παιδιά, για να επανέλθουν στην εκκλησία, πρέπει να επανέλθουν μόνο με χρίσμα. Διαφορετικά δεν τους θέλουμε, δεν είναι χριστιανοί, έχουν βγει μόνοι τους έξω από την εκκλησία. Και αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε το θέλουν οι επίσκοποι είτε δεν το θέλουν. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ίδιοι. Μεταπίπτουν σε προβαπτισματικές καταστάσεις. Δηλαδή, αυτό-αφορίζονται από την εκκλησία”, ανέφερε.

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σχολίασε και δηλώσεις επισκόπων.

“Θέλετε να μου πείτε με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να μεταδοθεί ο ιός μέσα από το αντιδωρο. Εγώ δεν μπορώ να το καταλαβω, ρωτήστε οποιονδήποτε ειδικό και επιστήμονα. Δεν παίρνουν το ψωμί οι κύριοι αυτοί χέρι με χέρι από τον φούρνο τους; Γιατί στο αντίδωρο να υπάρχει πρόβλημα και το βάζουν σε σακουλάκια; Γιατί δεν τα συσκευαζουν και στο φούρνο όλα; Θέλουν να διαστρεβλώσουν την πίστη.Είναι αυτό που έλεγε παλαιότερα ο Κίσινγκερ και πρέπει να είναι αληθινό, οτι θα πρέπει να χτυπήσουν την Ελλάδα, στην πίστη, στη θρησκεία και στη γλώσσα τους”, πρόσθεσε.

Σχετικα με το νέο εμβόλιο Novavax, υποστήριξε ότι “δεν έχει σημαντικές διαφορές με τα γνωστά μας εμβόλια, παρά μόνο το γεγονός ότι αυτή τη φορά, ο πρωτεινικός τροποποιητής είναι έμμεσος”.

“Είναι ένα Αμερικανικής παρασκευής και προέλευσης εμβόλιο και είναι πρωτεϊνικό.Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τον ίδιο κυτταρικό υποδοχέα ο οποίος παράγεται στο εργαστήριο, με τους υποδοχείς τους οποίους γνωρίζουμε, από τα ήδη κυκλοφορούντα εμβόλια.Κατευθύνεται και αυτό στο κύτταρο.Γίνεται χρήση νανοσωματιδίων. Όπως λειτουργούν και οι άλλοι κορονοϊοί, όπου δεν βλέπουμε να υπάρχει το φαινόμενο της μνήμης, κατά παρόμοιο τρόπο και εδώ, δεν έχουμε φαινόμενο μνήμης. Για να υπάρξει φαινόμενο μνήμης ,έχουν κάνει το εξής:Πέρα από την εμβολιαστική δυναμικη την οποία μπορεί να έχει το Novavax, έχουν βάλει μέσα και έναν ανοσοενισχυτή από ένα φυτό της Χιλής. Επειδή ο κορονοιος, όπως γνωρίζετε κάνει πολλές μεταλλάξεις, γνωρίζουμε ότι η μνήμη του είναι κοντή, από την στιγμή την οποία κάποιος θα νοσήσει και πολύ κοντύτερη από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει το εμβόλιο. Εφόσον δεν έχουμε μνήμη, είναι άχρηστο το εμβόλιο. Το σημαντικότερο για εμάς, το πνευματικό θέμα, είναι ότι και πάλι στην τρίτη προκλινική φάση, χρησιμοποιούνται ανθρώπινα εμβρυικά κύτταρα. Έχουμε ακριβώς το ίδιο παραμύθι με τον ίδιο τρόπο. Είναι το συνεχές των σκανδάλων. Έχουμε ένα εμβολιαστικό παραλήρημα. Εδώ έχουμε εναν έμμεσο πρωτεϊνικό τροποποιητή”, είπε.

Προηγούμενο άρθροΈργα την Κυριακή στην ΕΟ 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας
Επόμενο άρθροΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πιστώνονται τα χρήματα στους δικαιούχους