Πατέρας Μιχαήλ : Οι δηλώσεις μίσους ιερέων μου προκαλούν τάση για εμετό – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε σήμερα ο πατέρας Μιχαήλ, ο οποίος έκανε λόγο για «μια κοινωνία που βγάζει απάνθρωπους ανθρώπους» υποστηρίζοντας ότι «η πηγή του κακού είναι το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας». «Αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι, ενάρετοι άνθρωποι, θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Πρέπει να αποκτήσουμε φιλοσοφία και αγάπη σε αυτό που κάνουμε», σημείωσε.

«Τον Δεκέμβριο του 2019 πριν ξεκινήσει όλο αυτό που ζούμε τώρα, άρθρο που δημοσίευε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έκανε λόγο για 300.000 εκτρώσεις. Μπορεί να είναι λιγότερες, μπορεί να είναι περισσότερες. Όποιο και να είναι το πραγματικό νούμερο, αν αυτά τα χιλιάδες άτομα είχαν γεννηθεί, μετά από 20 χρόνια θα ήταν μεγάλη παραγωγική ομάδα. Θα αύξαναν το δυναμικό της κάθε κοινωνίας. Θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα συμβάλλοντας οικονομικά στις κοινωνίες αυτές. Αυτές οι χιλιάδες των ανθρώπων που ποτέ δε γεννήθηκαν, θα γίνονταν ζευγάρια και θα αποκτούσαν και άλλα παιδιά. Απλά μαθηματικά, αλλά σπάνια μπαίνουμε στον κόπο να το σκεφτούμε. Για τη Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη, κάθε παιδί που βρίσκεται στη μήτρας της μάνας του, είναι εν δυνάμει ένας Χριστός ή μία Παναγία. Για εμάς, δεν είναι μόνο ένας φόνος. Αφαιρείς από την κοινωνία έναν Άγιο. Η πιο μεγάλη τιμή είναι να μπορέσεις στην οικογένειά σου, να έχεις έναν Άγιο, που ίσως εσύ, αποφάσισες να του κόψεις τη ζωή, πριν καν αυτή αρχίσει. Γι΄ αυτό για την εκκλησία είναι βαρύ αμάρτημα η έκτρωση», ανέφερε.

Τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος στην ενορία του για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας; «Πρέπει να φέρουμε κοντά μας τις οικογένειες. Δε μας ενδιαφέρει αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί, αλλά το πως σκέφτονται και γιατί δε μπαίνουν στη διαδικασία να φέρουν ανθρώπους στη ζωή. Πρέπει να στηριχτούν πνευματικά και οικονομικά. Πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να στηρίξουμε οικογένειες με παιδιά ΜΕΑ. Δεν είναι μόνο τα 150 ευρώ που αποφασίσαμε να δίνουμε σε κάθε παιδί που γεννιέται. Είτε είναι χριστιανός ορθόδοξος είτε οτιδήποτε άλλο, εφόσον βρίσκεται μέσα στο χωριό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου που είπε ότι «όπως μια επιχείρηση περιμένει να δεχθεί με ασφάλεια τους πελάτες της έτσι και οι ναοί πρέπει να δέχονται με ασφάλεια τους πιστούς», ο πατέρας Μιχαήλ ανέφερε: «Μου προκαλεί τραγικό γέλιο και εμετό. Αλλά από την άλλη, υπάρχει και μία βάση σε αυτό που είπε. Και τι εννοώ: Οι ναοί φορολογούνται και από το κράτος και από ένα σύστημα που υπάρχει στις Μητροπόλεις. Και φορολογούνται αδρά. Πολλοί δεσποτάδες έχουν αυτή τη νοοτροπία, να βλέπουν τους πιστούς ως πελάτες».

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου ότι «οι ιερείς που αρνούνται τον εμβολιασμό, γίνονται όργανα του Σατανά και θέλουν κρέμασμα» ο πατέρας Μιχαήλ απάντησε «αυτά συμβαίνουν όταν έχεις ανθρώπους αυταρχικούς και χωρίς αγάπη. Το μείζον θέμα είναι να ξεκαθαρίσουμε το πρόσωπο της εκκλησίας. Θεωρείται γι΄ αυτούς ότι είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόσωπο της εκκλησίας, αυτό που την αντιπροσωπεύει στο μεγαλύτερο βαθμό, είναι όλοι οι αρχιερείς μαζί. Όλη η Σύνοδος των Ιερέων. Η ΔΙΣ είναι 12 και ένας ο Αρχιεπίσκοπος, 13. Οι υπόλοιποι που είναι; Σήμερα υπάρχουν 3 Αρχιερείς που βρίσκονται στα εκκλησιαστικά δικαστήρια. Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε να στείλει αυτούς που διαφωνούν στα μοναστήρια, να λένε ότι θέλουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν πολλά μοναστήρια που τα θεωρούν εκτός εκκλησίας. Με ποιο δικαίωμα; Έχεις τολμήσει να μιλήσεις μαζί τους, να δεις αν πραγματικά είναι εκτός εκκλησίας;» είπε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροHXHTIKO – Η “ξαφνικίτιδα” πλήττει και την Κύπρο – Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης στον Focus FM
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 18 χρόνια κάθειρξη σε 63χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του