Πατέρας Γεώργιος από τα Σίλατα Χαλκιδικής: “Η Ανάσταση φέτος θα γίνει κανονικότατα – Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι η τελευταία μου σαν ιερέας”

Την απόφασή του να ακολουθήσει πιστά την παράδοση της εκκλησίας μας και να κάνει φέτος κανονικά την Ανάσταση, ανακοίνωσε σήμερα ο πατέρας Γεώργιος από τα Σίλατα Χαλκιδικής, μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη.


“Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα μέτρα, ούτε τα πρόστιμα. Εμένα με ενδιαφέρει ο άνθρωπος ο πονεμένος που έχει ανάγκη από προσευχή αλλά και από την ηθική και την υλική συμπαράσταση των ιερέων, των αρχιερέων, της διοίκησης της εκκλησίας και όχι τις απειλές και τις υποδείξεις”, υπογράμμισε ο ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

“Πέρυσι μας τιμώρησαν γιατί κάναμε το Θέλημα του Θεού. Αυτοί βέβαια το θέλημα του Θεού έχουν το δικαίωμα να το ερμηνεύουν όπως θέλουν. Ξεκαθαρίζω εδώ δημόσια και θα το πω και στην Μητρόπολη ( και δεν είμαι μόνος μου, ηχούμε συνταχθεί πολλοί ιερείς σε αυτό το θέμα ) ότι η Ανάσταση φέτος θα γίνει κανονικότατα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μπορεί να είναι και η τελευταία μου Ανάσταση σαν ιερέας. Δεν θα μπω σε καμία συζήτηση να διαπραγματευτώ τα δόγματα και την παράδοση της εκκλησίας μας.”

«Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει” είπε. “Τα πρόστιμα και τα μέτρα που επιβάλλονται είναι ανήθικα και πονηρά. Το μονό που καταφέρνουν είναι να φτωχοποιούν το λαό και να τον οδηγούν στο θάνατο. Και πνευματικά και υλικά. Εδώ στο χωριό μου, οι άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι έχουν θυμώσει πάρα πολύ με αυτή την κατάσταση, πολλοί έχουν μετανιώσει που εμβολιάστηκαν καθώς ακόμα περιμένουν την αγαπημένη και πολυπόθητη ελευθερία η οποία δεν έχει έρθει. Τους λέω ότι όσο υποκύπτετε, τόσο αυτή δε θα έρχεται. Και από μέρα σε μέρα, θα είστε σε χειρότερη κατάσταση και ψυχολογική και οικονομική, γιατί αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται. Όταν βλέπεις την κυρία που είναι 82 χρονών να της κατάσχουν το σπίτι. Ήρθανε οι μπράβοι, την πέταξαν έξω. Να εξευτελίζουν έτσι τον άνθρωπο σε αυτή την ηλικία; Είναι ντροπιαστικό. Και βγαίνουν αυτοί να μας πουν ότι έχουν ευαισθησίες και ότι δεν ανέχονται τις κοινωνικές αδικίες και για τα ομόφυλα ζευγάρια και δε ξέρω εγώ τι;».

«Ανήθικες και αντιχριστιανικές» χαρακτήρισε ο ιερέας από τα Σίλατα τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας ότι θεωρεί «αδικία όταν στα ομόφυλα ζευγάρια δεν δίνεται δυνατότητα υιοθεσίας».

“Σαν ιερέας και σαν πολίτης αυτού του κράτους, καταδικάζω αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις. Δικαίωμά τους να το λένε, τις καταδικάζω γιατί είναι ανήθικες, αντιχριστιανικές και επειδή έχω προσωπικά φίλους οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και με περιουσίες μάλιστα, τους στύβουν σαν λεμόνια για να μπορέσουν να υιοθετήσουν, μετά από πολλά χρόνια. Μιλώ για ετερόφυλα ζευγάρια. Τα τελευταία χρόνια μας προαναγγέλλουν αυτά που πρόκειται να κάνουν. Μπορεί ο σκοπός γι΄ αυτή την απλοποίηση των πραγμάτων για να υιοθετήσει κάποιος ένα παιδί, να είναι το να κριθούν ανίκανοι οι γονείς του να το μεγαλώσουν, ή επειδή δεν το εμβολίασαν, ή επειδή δεν το στέλνουν στο σχολείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από την πολύωρη χρήση μάσκας. Θεωρούνται επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι για την υγεία του παιδιού. Μπορεί ο σκοπός να είναι να θεωρηθούν ακατάλληλοι, ώστε να τους παίρνουν το παιδί και μετά να πάει ο οποιοσδήποτε ανήθικος άνθρωπος, με απλοποιημένες καταστάσεις, να υιοθετεί αυτό το παιδί.”

“Δεν μπορούσα προσωπικά να φανταστώ ποτέ ότι θα ποινικοποιηθεί το δικαίωμά μου να αναπνέω ελεύθερα, να περπατάω έξω, να πάω να εργαστώ, το να ψωνίσω κάτι, ή να πιώ κάπου έναν καφέ. Είμαι εγκληματίας και θα πρέπει να πάρω την άδεια” συνέχισε ο πατήρ Γεώργιος. “Δηλαδή ο Θεός μας έδωσε την ελευθερία να ζούμε και να αναπνέουμε, να χαιρόμαστε όλα αυτά που μας έχει δώσει, το νερό, τη γη την ίδια και τα έχουν ποινικοποιήσει όλα. Τα καταδικάζω απερίφραστα όλα αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι για μένα, είναι εγκληματίες. Καταδικάζω και τη στάση των ιεραρχών, οι οποίοι βλέποντας τον κόσμο να υποφέρει, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λένε “κάντε εμβόλια”. Κι εγώ θα λέω “δεν θα κάνετε εμβόλια”, ανέφερε.

Αναφορικά με την καταγγελία του πατέρα Εμμανουήλ από την Κρήτη, που υποστήριξε ότι στην πρώτη καραντίνα, έκλεισαν τις εκκλησίες γιατί υπήρξε αντίτιμο, ο πατέρας Γεώργιος ήταν κατηγορηματικός.

“Βγήκε σε εσάς η καταγγελία του πατήρ Εμμανουήλ, που είπε ότι η κάθε Μητρόπολη πήρε 1.000.000 ευρώ για να ακολουθήσει τις εντολές της κυβέρνησης. Δεν ξέρω πόσα πήρε και τι πήρε ο καθένας. Αυτό που ξέρω είναι οτι επίσημα, εν καιρώ πανδημίας, που ποτέ δεν έχει σκεφτεί κανέναν από τους φτωχούς το κράτος, έδωσε εκατομμύρια στην εκκλησία και σε άλλα δόγματα, ποια μπορεί να υπάρχουν και αυτό όχι βέβαια γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ανάγκες τις οποίες μπορεί να έχει το ποίμνιο μία Μητρόπολης, αλλά ακριβώς για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο το ιερατείο, για να περάσουν τα μέτρα τα οποία θέλουν να περάσουν. Και γι αυτό βλέπετε σχεδόν όλοι οι ιεράρχες φωνάζουν για τα εμβόλια. Αντί να λένε στον κόσμο να έρχεται να εμβολιάζεται με τη Θεία Κοινωνία. Έπρεπε ο κάθε ιεράρχης, ο κάθε ιερέας να είναι πάνω από τον πόνο και την αδικία, πάνω από την κάθε ανάγκη”.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στον Ευκλείδη
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Υπόθεση βιασμού 24χρονης – Εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από την καταγγελία της ότι δέχθηκε επίθεση από δικηγόρο