ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ // Ανεργία: Η πραγματικότητα διαψεύδει το «success story» Μητσοτάκη

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2022

Ανεργία: Η πραγματικότητα διαψεύδει το «success story» Μητσοτάκη

Με κρότο καταρρέει το αφήγημα της Κυβέρνησης για την ανεργία στη χώρα μας καθώς όσο κι αν διατυμπανίζει την δήθεν επιτυχία της για την μείωση της ανεργίας, η πραγματικότητα την διαψεύδει ηχηρά. Κι αυτό γιατί δυστυχώς παραμένουμε «πρωταθλητές» στην ανεργία των νέων και των γυναικών, με ποσοστό 36,8% και 16,2%, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αγγίζει το 13,8% και 6,5% αντίστοιχα! Ταυτόχρονα, τα ποσοστά απασχόλησης στην Ελλάδα, συγκρινόμενα με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, παλαιότερα και νεότερα, παραμένουν τα χαμηλότερα. Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει η πλήρης απασχόληση με Ρήτρα Απασχόλησης σε κάθε Κυβερνητική πράξη ή Νόμο, που αφορά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις αλλά και με κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Αύξηση ακτοπλοϊκών: Η Κυβέρνηση να μην παίζει άλλο τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου

Στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου επιμένει να περιορίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας την ώρα που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν σε νέα αύξηση 7-8%, τρίτη κατά σειρά στην τιμή των εισιτηρίων. Έτσι, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν μετακυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του κόστους των καυσίμων στον επιβάτη και αγγίζει το 40%, με την αδιαφορία της κυβέρνησης να καθιστά ανέφικτη την μετακίνηση των επιβατών προς τους νησιωτικούς προορισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι κάποιος που ταξίδεψε πέρυσι στη Σύρο με οικονομικό εισιτήριο πλήρωσε 32,5€, τον Ιούνιο του 2022 άγγιξε τα 42,5€, ενώ 1 Ιουλίου κοστίζει 45,5€! Καλούμε την Κυβέρνηση να δείξει επιτέλους πραγματικό ενδιαφέρον για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

Πλαφόν τιμών το οποίο θα έχει τη μέση τιμή των καυσίμων του Δεκεμβρίου του 2021.

Προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στον χαμηλό συντελεστή του 6% μέχρι να επανέλθει η μέση τιμή των καυσίμων στην αντίστοιχη του Δεκεμβρίου του 2021 και στη συνέχεια διατήρηση του στο μεσαίο συντελεστή που είναι 13%.

Η κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους κατοίκους καθώς και τους εργαζόμενους στις Νησιωτικές περιοχές μας με τη μορφή κρατικής επιδότησης των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων έως ότου επανέλθουν οι τιμές των καυσίμων. Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Καθυστερήσεις στη διακομιδή διασωληνωμένων σε ιδιωτικές κλινικές

Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΚΑΒ, ακόμα δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κι έτσι παρόλο που ήδη από τις αρχές του χρόνου είχαν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές διασωληνωμένων Covid-19 ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικών κλινικών, το πρόβλημα συνεχίζεται. Μάλιστα, ένώ υπήρξαν συνεννοήσεις του Υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, πλέον διαπιστώνονται προβλήματα και στις διακομιδές διασωληνωμένων non Covid περιστατικών. Ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλές κλίνες ή σε ράντζα στους διαδρόμους κρατικών νοσοκομείων περιμένουν ακόμα και δύο εικοσιτετράωρα μετά την έγκριση της μετακίνησης τους, προκειμένου να διαμετακομιστούν σε ιδιωτικές μονάδες νοσηλείας που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Την κατάσταση δυσχεραίνει η έλλειψη επαρκούς αριθμού ασθενοφόρων, αλλά και μελών των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ καθώς Επειδή η καθυστέρηση αυτή είναι πιθανό να αποδειχθεί μοιραία για τους διασωληνωμένους ασθενείς στις απλές κλίνες και στους θαλάμους των δημόσιων νοσοκομείων και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την γενική υγειονομική κατάσταση των ασθενών, το υπουργείο Υγείας οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων αυτών. Περισσότερα ΕΔΩ
Απώλεια Ντίνας Κώνστα: Πάλευε για έναν καλύτερο & πιο όμορφο κόσμο

Με συγκίνηση αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Ντίνα Κώνστα, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της. Η Ντίνα Κώνστα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, έκανε έντονη την παρουσία της, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο ρόλων τόσο στο Εθνικό, όσο και στο ελεύθερο θέατρο, ενώ έκανε και σπουδαία καριέρα στην τηλεόραση, με χαρακτηριστικές ερμηνείες που την έκαναν μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητο πνεύμα, μέσα από την προσωπική της ζωή, αλλά και τη συμμετοχή της στα κοινά, πάλευε πάντα για έναν καλύτερο και πιο όμορφο κόσμο.
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τομέας Επικοινωνίας

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 53χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη φίλη της κόρης του