Πασχάλης Κουλούμογλου στον Focus FM: “Στην Ελλάδα έχει να διοριστεί αθλητής από το 2009! Αδιόριστοι Έλληνες πρωταθλητές – Το κράτος δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε” – Ηχητικό

Στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» που παρουσιάζει καθημερινά στον ρ/σ Focus (13.00-14.00) o Γρηγόρης Σερέτης φιλοξενήθηκε ο Πασχάλης Κουλούμογλου, Έλληνας παραολυμπιονίκης, πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ νέων στην άρση βαρών σε πάγκο.  Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές  παγκόσμιου βεληνεκούς αλλά και όσοι επιχειρούν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο.

«Το κράτος δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «τα τελευταία πριμ που έχουν πληρωθεί στους αθλητές ήταν το 2017, μιλάμε για τέσσερα χρόνια πριν». «Ένας αθλητής τέτοιου επιπέδου, για να φθάσει να είναι στους καλύτερους στον κόσμο, δεν μπορεί να εργάζεται και ταυτόχρονα να κάνει προπόνηση και να έχει υψηλές επιδόσεις» εξήγησε.

Μίλησε επίσης για τους διορισμούς σημειώνοντας ότι «έχει να διοριστεί αθλητής από το 2009»! «Δεν μιλάμε για τρομερό αριθμό αθλητών, μαζί και αρτιμελείς και ανάπηροι να είναι 500 άτομα για την τελευταία δεκαετία», ανέφερε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία».

«Όταν σε αυτό τον τομέα δε βλέπουμε κάποια κίνηση, το έργο του αθλητή γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας» υπογράμμισε.

«Για ποιο λόγο να ξεκινήσει ένας νέος αθλητής όταν δεν του παρέχονται τα στοιχειώδη;», αναρωτήθηκε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΒ. Μαρτζούκος για ρήτρα αμυντικής συνδρομής: «H Γαλλία θα αντιδράσει σε κάθε μορφής πρόκληση και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων»; // ΗΧΗΤΙΚΟ FOCUS FM
Επόμενο άρθροΔήμος Καλαμαριάς: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων