Παρέμβαση ΒΟΜΒΑ του Κυριάκου Βελόπουλου για την πρόκληση του Ερντογάν να μην επιτρέψει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Έγγραφο σε μορφή ερώτησης έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, προς τον υπ. Εξωτερικών, σχετικά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ορθόδοξων Χριστιανών στην Τουρκία από το καθεστώς του Ερντογάν.

Ανταποκρινόμενος στις καταγγελίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Κυριάκος Βελόπουλος, περί απαγόρευσης τέλεσης Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά από τον Ερντογάν, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, “ρώτησε” τον Γ. Γεραπετρίτη, αν η κυβέρνηση αντιδράσει κατάλληλα απέναντι στις αυταρχικές κινήσεις του τούρκου σουλτάνου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι Έλληνες της Μ. Ασίας το μόνο που θέλουν είναι να απολαμβάνουν την άσκηση των θρησκευτικών τους ελευθεριών ειρηνικά ενώ παράλληλα οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ήδη απολαμβάνουν το δικαίωμα αυτό.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει εκδηλώσει ενδιαφέρων για την ειρήνη μεταξύ των δυο χωρών και έχοντας κάνει αρκετές αναφορές σε οπισθοχωρήσεις, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι εμπράκτως ώστε να κάνει οπισθοχωρήσεις και η Τουρκία, για να σταματήσει η ίδια να παραβιάζει τα κυριαρχικά και ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων.

Δείτε το έγγραφο:

Εικόνα

Προηγούμενο άρθροΠύρινα μέτωπα:Εφιαλτική η νύχτα στη Ρόδο
Επόμενο άρθρο13 τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους-Τέλη Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα