Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης για την τουρκική κατοχή της Κύπρου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου: Στέρηση δικαιώματος στην περιουσία των Κυπρίων προσφύγων – Αδράνεια Ε.Ε.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ: ΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΕ.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της πολιτικής ομάδας ECR, έφερε το θέμα της τουρκικής κατοχής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα στη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σεφκοβιτς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι στην Επιτροπή Αναφορών φθάνουν συνεχώς πάμπολλες αναφορές από Κύπριους ιδιοκτήτες περιουσιών που τους αφαιρέθηκαν παράνομα από τον τουρκικό στρατό, παραβιάζοντας ένα απολύτως θεμελιώδες δικαίωμα! Χωρίς όμως καμία παρέμβαση και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλους αυτούς τους ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι δικαίως απογοητεύονται.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κατήγγειλε ότι μετά την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, εισέβαλλε στη Λιβύη, εισέβαλε στις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου και τελικά εισέβαλλε στα Βαρώσια στην Κύπρο, γεγονός που κατήγγειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετώντας σχετικό ψήφισμα την περασμένη εβδομάδα. Σε όλα τα παραπάνω η ΕΕ δεν έκανε τίποτα και το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επιλέξει δυστυχώς κάτι μεταξύ μιας λεκτικής υπόδειξης και κάποιων μέτρων με βελούδινο γάντι.

Ο Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους στον Σλοβάκο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσε με αιχμές στην Επιτροπή Αναφορών τα εξής ερωτήματα:

– Εάν η Ευρώπη έχει την παγκόσμια εμπορική ικανότητα και είναι ο αξιόπιστος ηγέτης, που αναφέρετε, γιατί δεν κάνει τίποτα για να δείξει την ηγεσία της και να προστατεύσει το δικαίωμα των Κυπρίων πολιτών στην ιδιοκτησία;

– Θα μπορούσε η παγκόσμια εμπορική ικανότητα της Ευρώπης να χρησιμοποιηθεί για να απελευθερώσει την Κύπρο από τον Τούρκο τύραννο;

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη έκρηξη κοντά στο Μπρίστολ: Αναφορές για νεκρό και τραυματίες.
Επόμενο άρθροΛεωφορειακή σύνδεση της Μυγδονίας με το κέντρο της Θεσσαλονίκης.