Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις από το «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» το όποιο αφορά σε διαλόγους για επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομιλίες αυτές εντοπίστηκαν από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου που επί σειρά μηνών αποτελούσαν αντικείμενο ερευνών σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας. Από τις παρακολουθήσεις προέκυψε ανώτατοι νυν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ να αναφέρουν ότι θα συνδράμουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους εμπλεκόμενους με ποινικά εγκλήματα.
Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το δημοσίευμα, οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχο είχαν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.
Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, κατά το δημοσίευμα, επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση αυτή και να ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και προκειμένου αυτή να διερευνηθεί άμεσα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Εν τω μεταξύ έρευνα, για παράνομα κυκλώματα με ανάμειξη αστυνομικών, όπως αναφέρετε στο σχετικό δημοσίευμα, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελ.ΑΣ, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Τοπικές βροχές, χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα
Επόμενο άρθροΤριών Ιεραρχών: Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σήμερα