«Η Ρόδος πληγώθηκε από τις πυρκαγιές, ευτυχώς όμως δεν χάθηκε καμία ζωή, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων, ξεκινώντας την ομιλία του αναφερόμενος στα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα.

Όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, κανένα μέτρο δεν είναι ποτέ αρκετό για την καταπολέμηση της οργής της φωτιάς. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα δάση μας είναι όλο και πιο ευάλωτα στις πυρκαγιές λόγω της παρατεταμένης ζέστης και των ισχυρών ανέμων.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ θα εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο έχουμε πετύχει αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδια μας προσαρμόζει τα σχέδια της στις νέες συνθήκες, αναλαμβάνοντας και ειδικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ. Απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφορά από όλους» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει. «Το αντίθετο ήταν παρών ενισχυμένο όσο ποτέ. Με περισσότερα εναέρια μέσα, περισσότερους πυροσβέστες» είπε.

 

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουτσούμπας: «Πάρτε τώρα τα μέτρα που πρέπει»
Επόμενο άρθροΡόδος:Στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός και ένας πυροσβέστης