Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τον καταγγελλόμενο βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, που κάνουν λόγο για κύκλωμα μαστροπείας που κρύβεται πίσω από τον καταγγελλόμενο βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των καταγγελιών.

Η παραγγελία Πλιώτα:

«ΠΡΟΣ

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλους:

«Θεσσαλονίκη-βιασμός 24χρονης εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας», www.DIKASTIKO.gr 16/01/2022.

«Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση» www.newsit.gr 17/01/2022.

«Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης» www.kathimerini.gr 16/01/2022.

«Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου-οι έρευνες των αρχών» www.protothema.gr 17/01/2022.

«Βιασμός στη Θεσσαλονίκη- Τι είπε στις καταθέσεις της η 24χρονη», www.in.gr 16/01/2022.

«Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας-Τι βρέθηκε στο δωμάτιο που ξύπνησε η κοπέλα», www.ethnos.gr 17/01/2022.

«Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη», www.protothema.gr 17/01/2021.

και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Προηγούμενο άρθροΕύη Κιαγιά: “Απαράδεκτοι όσοι γιατροί αρνούνται ανεμβολιαστους ασθενείς και δίνουν συμβουλές από τηλεφώνου. Αυτό δεν είναι ιατρική.” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το θανατηφόρο τροχαίο στους Ταγαράδες