Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πριν από λίγο τη νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο Σ.Πέτσας έκανε λόγο για σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, η οποία ωστόσο είναι πιο αργή από το αναμενόμενο. Στάθηκε ακόμη στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη και εν γένει στη Βόρεια Ελλάδα. Με αυτά τα δεδομένα, όπως είπε, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας απομακρύνεται χρονικά.

Όπως είπε κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Τόνισε ότι «Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».

Προηγούμενο άρθροΤο Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα παιδιά.
Επόμενο άρθροSOS για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο – Κινδυνεύει με λουκέτο.