Παραπομπή σε μικτό ορκωτό δικαστήριο προτεινε η εισαγγελέας για τους 12 προφυλακισμένους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σε ότιι αφορά την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ζητάει να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι 12 κατξηγορούμενοι για την θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα χωρίς να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις ενώ δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η ογκώδης δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι διάφορα άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Έδωσαν ναρκωτικά εν αγνοία της σε 39χρονη και μετά τη βίασαν ομαδικά
Επόμενο άρθροΚύμα καύσωνα με 40αρια προ των πυλών