Παραλία Κατερίνης: Προσπάθησαν να γεμίσουν την αγορά με πλαστά χαρτoνομίσματα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Πιερίας προχθές (16 Αυγούστου 2022) το βράδυ στην Παραλία Κατερίνης για τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που έθεταν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, τρεις Έλληνες 18, 21 και 21 ετών καθώς κι ένας Αλβανός 18 ετών, για συμμορία και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν σε συμμορία, με σκοπό να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, πραγματοποιώντας συναλλαγές σε καταστήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, το βράδυ της 16ης Αυγούστου 2022 σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας, οι δύο από τους Έλληνες, πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας από 5 καταστήματα, πληρώνοντας με ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Η δράση τους έγινε αντιληπτή από τους παθόντες και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικούς της αστυνόμευσης με ποδήλατα του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης. Τα προϊόντα και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που αφαίρεσαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΒαρκελώνη: Πρόβατα και κατσίκες επιστρατεύονται στην πρόληψη για πυρκαγιές, μια περίεργη αλλά αποτελεσματική λύση
Επόμενο άρθρο‘Κοκκίνησε’ η Μουδανιών- Μποτιλιάρισμα λόγω τροχαίου