Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χρόνος» ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν επικαλέστηκε λόγους υγείας, υποβάλλοντας έγγραφη παραίτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης .

Επί της ουσίας, ο δήμαρχος δεν ασκούσε τα καθήκοντά του τους τελευταίους μήνες, απουσιάζοντας από το Δημαρχείο, τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά ακόμη κι από την πρόσφατη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει κόντρες με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και δημότες, προβάλλοντας αστοιχείωτες κατηγορίες δημόσια, ακόμη και περί σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε διαγράψει αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του.
Μετά την παραίτηση, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το αυτοδιοικητικό του μέλλον παραμένει με ερωτηματικό.
Κύμα οργής είχε προκαλέσει ο αυθαίρετος και τουλάχιστον προκλητικός τρόπος με τον οποίο λάμβανε αποφάσεις ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, απολύοντας εργαζομένους του δήμου με την κατηγορία ότι είναι «Γκιουλενιστές» και συμμετέχουν στην τρομοκρατική οργάνωση FETO.
Η υπόθεση η οποία είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από περίπου ένα μήνα επανήλθε στο προσκήνιο στις 27/01 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε η έρευνα που εξέταζε αν όντως ο κ. Οντέρ είχε προχωρήσει σε τυχόν έκνομες ενέργειες.

Προηγούμενο άρθροΖητούν την εισαγωγή 80.000 εργαζομένων από την Ασία για την κάλυψη θέσεων εργασίας // Γ. Χότζογλου στον FOCUS FM 103,6
Επόμενο άρθροΑντιδρούν οι κτηνοτρόφοι για το «καλάθι του Πάσχα»- Μιλούν για κακή ποιότητα κρέατος και παράνομες ελληνοποιήσεις