Έγιναν μυστικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ- Η Ελλάδα δεσμεύτηκε στον ‘Μηχανισμού Αποσυμπίεσης και αυτό σημαίνει ότι ΝΑΤΟ και Τουρκία επέβαλαν στην Ελλάδα να μην κάνει ανάσχεση στα τουρκικά αεροπλάνα στην ελληνική επικράτεια.

Ο ιστορικός -ερευνητής Γιώργος Ρωμανός μιλώντας στον FOCUS FM και στην Δέσποινα Μποτίτση αποκάλυψε ότι η Ελλάδα μέσω της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία, υπό την αιγίδα του Στόλτενμπεργκ, ουσιαστικά παραδίδει τον εναέριο χώρο της στην Τουρκία. Μέσο για αυτό όπως τόνισε είναι ο μηχανισμός «αποσυμπίεσης».

«Ο κύριος Στολτενμπεργκ μας λέει ότι ναι έγιναν μυστικές συνομιλίες του ΝΑΤΟ, λέει ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε στον μηχανισμό αποσυμπιέσης. Καταρχάς είναι παράνομος ,είναι διεθνώς παράνομος δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Τι έγινε στην Ελλάδα ακριβώς, δηλαδή το ΝΑΤΟ και η Τουρκία επέβαλαν στην Ελλάδα να μην κάνει ανάσχεση στα τουρκικά αεροπλάνα ,μέχρι πάνω από την ακρόπολη μέχρι την Ζάκυνθο μέχρι όπου είναι ελληνική επικράτεια . Αύτη την στιγμή εάν ισχύσει και μπορεί να ισχύσει αυτό από την στιγμή που έχουμε υπογράψει τη συμφωνία θα αρκεί ένα τηλεφώνημα στις Βρυξέλες του οποιοδήποτε κυρίου Μεχμετ από την Τουρκία, ώστε να πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη , την Άραξο, όπου υπάρχουν βάσεις ,πάνω από την βάση σας και θα γυρίζουν πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι: «Οι Μυστικές Συνομιλίες που έγιναν και γίνονται και οι ολιγαρχικές δεσμεύσεις, στην κατά τα άλλα Δημοκρατία μας, απέβησαν διαχρονικά εθνικά καταστροφικές. Ολιγαρχία και μυστικές συνομιλίες. Με τέτοιες μιαρές «τεχνικές» δεν τινάζεται στον αέρα μόνο το δημοκρατικό Πολίτευμα και καταργείται το Σύνταγμά μας, αλλά οδεύουμε ολοταχώς σε εθνικό ακρωτηριασμό.
Ελπίζω να ξυπνήσει η Ελληνική άρχουσα τάξη και να καταλάβει που οδηγούν οι Τούρκοι και σύμμαχοι τους τα πράγματα» κατέληξε ο κ Ρωμανός.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠροβληματισμός από την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου KANUNI απέναντι από τη Λήμνο
Επόμενο άρθροΡίχνουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους στην αγκαλιά της Τουρκίας