Παραδοχή-ΣΟΚ Βασιλακόπουλου: Στήσαμε ΜΕΘ εκ των ενόντων και αυξήθηκαν οι θάνατοι

Την ώρα που τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από το βάρος των εκατοντάδων περιστατικών ημερησίως που καλούνται να διαχειριστούν, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση – παραδοχή του  καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, είχαν δημιουργηθεί ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα. Μιλώντας στο OPEN,στην προσπάθεια του να κατηγορήσει τους ανεμβολίαστους είπε χαρακτηριστικά:

« Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα. (…) Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα, δεν είναι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ. (…) Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, το οποίο, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα απογοητευτείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Ακούστε εδώ:

 

 

Προηγούμενο άρθροΠρος «σκληρό lockdown» για ανεμβολίαστους – Τεστ κάθε μέρα και περιορισμοί ακόμα και στα σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθροΑδειάζει τον Μαγιορκίνη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών- Τα εμβόλια κορονοϊού και γρίπης μπορούν να γίνονται συγχρόνως