Στην παραδοχή ότι το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας έπαιξε ρόλο στην εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρησε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κι ενώ αρχικά επέμενε ότι οι πολίτες ευθύνονται για το δεύτερο lockdown, τελικά ουσιαστικά ομολόγησε πως η κυβέρνηση έπεσε «τελείως έξω» με το… πρώτο lockdown το οποίο οδήγησε σε οικονομική καταστροφή κι αναγκαστικό άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει  για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών  οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση  δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα  από ότι αναμέναμε».

Για παραποίηση των λεγομένων έκανε λόγο λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Βελτίωση με παροδικές νεφώσεις.
Επόμενο άρθροΣυντάξεις και επιδόματα – Οι ημερομηνίες πληρωμής.